Mobiele jeuk

Door Centropy op zondag 2 maart 2014 21:16 - Reacties (17)
Categorie: -, Views: 6.933

Mobiele jeuk???? Ja zo kan je het noemen, ik kan niet lang met een mobiel doen, noem het een Tik, noem het een Flaw, noem het Madness en noem het vooral geld over de balk smijten!
Dus het jeukt, het is zover of het was zover, hier mijn relaas:


Goed, uuuuuuh 7 maanden met een mobiel is voor mij lang. Ik vond dat ik weer is toe was aan wat anders. En nu privacy allemaal zo in het nieuws is wordt je toch beÔnvloed net als reclame dat bij je doet.

Nou om een heel lang verhaal kort te maken ging ik dus op zoek naar is een ander platform dan het jaren lange Android wat ik gebruik qua telefoon.
In gestapt bij de HTC Magic die naar mijn weten Android 1.6 draaide. Eigenlijk 1 van de eerste Android telefoons wat de Big Promise zou moeten zijn naast Apple. En dat was het ook toen, apps waren onschuldig en gebruikte alleen wat nodig was. Dat privacy zoveel opbracht p.p. kwam pas later aan het licht en vormde de androÔde wereld dan ook wat hij nu is.

Goed even kort, ik heb de echte hoop op echte privacy eigenlijk wel verloren hoor. De diensten van de big boys ook wel de almachtige cloud zijn bij mij ook vergroeid in mijn dagelijks leven. Natuurlijk denk ik wel is na over alles weer is old skool in eigen beheer te nemen, maar ja de lusten wegen nog niet op tegen de lasten van de grote jongens hun diensten.
Maar goed een nieuwe mobiel, een ander platform, de kanshebbers: Windows Phone & Blackberry

De keuze? Blackberry
Waarom, de kleinste van de 2 “Underdogs” en ik had ooit het filmpje op Tweakers met veel bewondering bekeken “toen” nog van het te lanceren BB10 OS.

Toestel keuze: Z10
Waarom, de prijs! Rond de 250 euro -21% btw en dan ook nog 100 euro cashback, zorgt ervoor dat dit toestel voor een kleine 100 euro de mijne is. Dat is zeker niet gek dacht ik zo. Als het dan niets is ach, dan was het een niet al te duur uitstapje naar BB10.

Natuurlijk had ik mijn bedenkingen, alle reviews van voor de laatste update waren niet helemaal aantrekkelijk. Maar een beetje positief met wat lef erin gaan is voor mij niet het probleem, dus bestellen maar.

Nu ik hem heb? Wat ik er van vindt?
Ja eigenlijk best wel goed! Natuurlijk is het even wennen maar de leer/switch curve is klein moet ik zeggen. En met de Playstore erop “Snap” is het eigenlijk best comfortabel te noemen. Surfen, Appen, Bankieren ja het werkt allemaal. Dropbox, Windfinder en Hue, het draait en werkt allemaal. Ik moet mijn weg in het “finetunen” nog vinden en de juiste tweaks waarschijnlijk afkijken bij gevorderden gebruikers.

Is kijken hoe lang ik het volhoud met deze mobiel?!

Volgende: Battlefield 4 - the feeling is gone 02-'14 Battlefield 4 - the feeling is gone

Reacties


Door Tweakers user sypie, zondag 2 maart 2014 22:05

Ach ja, mensen zoals jij houden de economie draaiende. Geld moet rollen, nietwaar?

En uiteindelijk maakt het nu niet zoveel verschil meer: iOS, Android of BB. Het idee is hetzelfde: apps, icoontjes, touchscreen en clouddiensten.

Ik denk dat mijn volgende telefoon weer een dumbphone wordt. Ik ben er eigenlijk wel klaar mee, iedere 2 dagen het appraat weer opladen. En aan mijn belminuten en SMS ligt het niet, die krijg ik nog niet eens op de helft iedere maand. (en ik heb er maar 200...)

Door Tweakers user i-chat, zondag 2 maart 2014 22:35

en toen kon je de verleiding niet aan en installeerde je een apk ... juist uit google play :P

Door Tweakers user Frozen, zondag 2 maart 2014 22:36

sypie schreef op zondag 02 maart 2014 @ 22:05:
Ach ja, mensen zoals jij houden de economie draaiende. Geld moet rollen, nietwaar?

En uiteindelijk maakt het nu niet zoveel verschil meer: iOS, Android of BB. Het idee is hetzelfde: apps, icoontjes, touchscreen en clouddiensten.

Ik denk dat mijn volgende telefoon weer een dumbphone wordt. Ik ben er eigenlijk wel klaar mee, iedere 2 dagen het appraat weer opladen. En aan mijn belminuten en SMS ligt het niet, die krijg ik nog niet eens op de helft iedere maand. (en ik heb er maar 200...)
Ik heb momenteel een galaxy s3, dit apparaat vind ik zo fijn dat ik hem de komende paar jaar niet weg doe. Je kan toch amper het verschil zien tussen 720p en 1080p op zo'n klein schermpje. :')

Door Tweakers user Centropy, maandag 3 maart 2014 00:42

S3 is ook een zeer goed toestel kan ik melden uit eigen evaring :9 als je niet die vreemde tik heb die ik heb, zou ik hem ook jaren houden.....!

Door PB, maandag 3 maart 2014 12:12

Ja, in dit geval wel. Je kan inderdaad kijken hoelang je het volhoudt met deze.

Door Tweakers user gast, maandag 3 maart 2014 13:30

Ik zou liever op vakantie gaan ofzo in plaats van iedere keer een nieuw mobieltje kopen :P

Door Tweakers user Centropy, maandag 3 maart 2014 13:51

Daarom hebben we allemaal een vrije keus om ons geld te spenderen zoals we willen Datafeest, gelukkig ben ik 365dagen per jaar op vakantie , ik woon op de Wadden....

Door Tweakers user Barrybobslee, maandag 3 maart 2014 14:15

Centropy schreef op maandag 03 maart 2014 @ 13:51:
Daarom hebben we allemaal een vrije keus om ons geld te spenderen zoals we willen Datafeest, gelukkig ben ik 365dagen per jaar op vakantie , ik woon op de Wadden....
Gelukkig heeft ieder een andere beleving bij het woord 'vakantie'.


Zelf beschik ik niet over een 'tik'/drang om steeds weer nieuwe telefoons te kopen. Heb het 2 jaar gedaan met m'n Galaxy s2 en ben nu overgestapt naar een Moto G icm. sim-only. Lekker voordelig en als de telefoon over een jaartje niet meer lekker werkt dan ga ik weer opzoek naar een tel van <250 euro.

Door Tweakers user Centropy, maandag 3 maart 2014 14:40

Daarom hoe gaaf is het de beleving te hebben altijd op vakantie te zijn naja een vakantieplek, hihi... Nee wees blij dat je die tik niet hebt... Kost klauwen geld...

Door Tweakers user 318025, maandag 3 maart 2014 18:28

Datafeest schreef op maandag 03 maart 2014 @ 13:30:
Ik zou liever op vakantie gaan ofzo in plaats van iedere keer een nieuw mobieltje kopen :P
Of beide, een snelle smartphone en meerdere keren per jaar op vakantie kunnen gaan :) Want om de zeven maanden een nieuwe smartphone kopen is gewoon geld verspilling.

Vooral nu de ontwikkeling niet meer zo bijzonder is als een paar jaar geleden, want toen gingen we van 500mhz cpu ofzo naar 1ghz en vervolgens kregen we dualcores en daarna quadcores.

En de CPU power van die huidige generatie is niet verdubbeld ten opzichte van de vorige en de verbeteringen zitten het meeste in de GPU's om die 1080p schermen aan te kunnen sturen.

Door Tweakers user Daantje20, maandag 3 maart 2014 20:09

Wat is dit herkenbaar zeg! Ben bang dat ik dezelfde tik heb, alleen het geld niet :+

Gelukkig heb ik nu een andere rem op mijn obsessie: vriendin...

Op dit moment ben ik met Windows Phone bezig, na een aantal jaar Android, maar als ik het voor elkaar krijg binnenkort weer een andere :)

Succes met de tik! Het is toch leuk ;)

Door Tweakers user B00st3r, dinsdag 4 maart 2014 12:47

sypie schreef op zondag 02 maart 2014 @ 22:05:
Ik ben er eigenlijk wel klaar mee, iedere 2 dagen het appraat weer opladen.
Want een telefoon 's nachts aan de lader leggen is veel moeite? Je kan er natuurlijk een gewoonte van maken, kleine moeite.

Door Tweakers user B00st3r, dinsdag 4 maart 2014 12:48

Ik heb zelf ook moeite om een telefoon langer dan 6 maanden te houden. Ik koop meteen een nieuwe als er een betere beschikbaar is. Heb momenteel de Note 3 dus beter is er nog niet, maar als de Note 4 komt is ie meteen van mij!

En wat betreft Blackberry, dat zou ik nooit nemen. Veel te weinig keus in apps. Daarentegen ben ik wel benieuwd hoe het systeem verder werkt, dus als ik een Z10 (heel erg) goedkoop zou kunnen krijgen zou ik het overwegen. Puur om te zien hoe het werkt. En daarna (met winst) doorverkopen.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 4 maart 2014 12:49]


Door Tweakers user zitwelbaard, dinsdag 4 maart 2014 17:07

B00st3r schreef op dinsdag 04 maart 2014 @ 12:48:
Ik heb zelf ook moeite om een telefoon langer dan 6 maanden te houden. Ik koop meteen een nieuwe als er een betere beschikbaar is.
Ik vraag mij toch af: Wat doe jij met een telefoon dat die snelheid en functie zo belangrijk is.
Zit momenteel op een gratis aan mij gedoneerde Samsung Galaxy S1, wel custom rom natuurijk, en ik moet zeggen dat de grootste beperking slecht 3g ontvangst en slecht wifi is. Een nieuwe telefoon maakt het internet niet sneller(4g daargelaten). De enige update die ik heb gedaan was voor een tientje een twee keer zo dikke accu, en ik ga er vanuit de telefoon nog wel enkele jaren te kunnen gebruiken.

Is het puur de hype? De jeuk om het nieuwste truukje te kunnen? Of ben je zo'n poweruser dat je constant tegen de beperkingen van de hardware aanloopt?

Dit bedoel ik niet als aanval overigens, ik ben slechts benieuwd

Door Tweakers user 318025, dinsdag 4 maart 2014 20:23

De verleiding om een nieuwe smartphone te kopen voelde ik ook toen de Nexus 5 aangekondigd werd.

En ik heb de verleiding toen kunnen weerstaan omdat het bleek dat de batterij niet zo geweldig was, maar de Nexus lijn weet mij het meest te verleiden en Huawei ook eerlijk gezegd.

Door Tweakers user BombaAriba, woensdag 5 maart 2014 14:38

Ik heb hier zelf ook last van, ben momenteel aan het kijken om mijn iPhone te dumpen en iets van een Blackberry Z30 te kopen of een Nexus 5. Nexus 5 is zo leuk geprijsd maar accu is wel echt dramatisch en dat vind ik nu soms bij mijn iPhone al irritant. Laatste tijd heb ik door dat de meeste apps die ik gebruik wel op ieder platform beschikbaar zijn en het dus niet meer echt uitmaakt wat ik koop. Browser blijft toch het belangrijkst denk ik dan.

Door Tweakers user Centropy, woensdag 5 maart 2014 20:12

Het is iig fijn om te zien dat ik niet alleen ben, zelf hoef ik absoluut niet het nieuwte, alleen steeds wat anders.

Reageren is niet meer mogelijk