Battlefield 4 - the feeling is gone

Door Centropy op zondag 23 februari 2014 00:08 - Reacties (27)
Categorie: -, Views: 7.879

Alles hier beschreven gaat over online multiplayer.

Battlefield 2 daar begon mijn addiction van de franchise, dikke videokaart in de pc, een goeie sound en joystick om door de kubra-dam te vliegen op zijn kop. Ja heerlijk nooit een slecht gevoel over gehad.

Veel later kreeg ik een playstation 3, nooit verwacht dat ik een console gamer zou kunnen worden, maar het ging me goed af. Het was 2008, bad company 1 was eigelijk net aan mij gepasseerd en ik ging voor Battlefield 1943, helemaal kapot gespeeld tot aan de level cap 50. Toen kwam bfbc2 ofwel volluit,... Battlefield Bad Company 2, van de closed beta tot het einde ala vietnam etc.

In dit stadium had ik een hechte ploeg met maten die ook heel veel speelden, vanaf dit moment was mijn Ps3 geen playstation meer maar een deticated battlestation. 100en uren, bfbc2 voelde als een maatpak, het zat als gegegoten, en het fout gestikte naadje nam je voor lief. We zweefden door Arica Harbor, danste door de White Pass, en dronken wijn onder de waterval van Laguna Presa.

Toen kwam de aankondiging van BF3, dat moest toch wel wat worden, een opvolger van de Mona Lisa der online oorlogsvoering. Toch ondanks dat Battlefield 3 in mijn ogen niet zo groots was als haar voorgangers in mijn beleving kon ik redelijk wennen, en langzaam begonnen ook deze schoenen lekkerder te zitten en fijn te lopen. Ja de heren van E.A wisten ook hier mijn centjes te veroveren en braaf kocht ik een seasonpass ofwel alles qua dlc. Toch waren er vele barstjes in het aardewerk, en lieten de naden van mijn huispak bf3 vaak los. En als dat gebeurde sloot ik mijn ogen en droomde ik van Bfbc2. Helaas waren de servers op de ps3 verlaten als je een danspartner zocht.

Veelste snel kwam de aankondiging van Battlefileld 4, Bf3 was nog verre van perfect en zou eigelijk nog meer malen naar de garage moeten voor een grote beurt. Maar goed, als ze dan dat 4e deel weer als een maatpak zouden naaien en met de precisie van een symphonie zouden componeren ....ja dan...

Als laatste eer mocht mijn Battlestation 3 haar tanden stuk bijten in dit 4e deel, vooraf bekend zou dit ook voor de Next-gen console komen. Van de open Beta was ik allerminst gecharmeerd, ronduit slecht en totaal nog niet in de buurt van af. En toch dacht ik: op mijn next-gen Battlestation 4 komt alles goed.

100en euros verder staat mijn Battlestation 4 te staan, keer op keer probeer ik de maat te vinden, mee te lopen in de pas van deel 4. Mijn ooit zo hechte ploeg Battlefield spelers is verwaterd, ruis op de lijn, barsten in het ijs. Nog voor dat de verf er goed op zit bladdert het er in ijl tempo af.

Ik denk niet dat het ooit nog goed komt met deze 4e symphonie, ik zou bijna COD gaan spelen.
Toch blijf ik een religeus man en blijf ik geloven dat het mischien met een BFBC3 mischien toch nog goed kan komen... Maar ja de tijd zal het leren, ik met mijn hoop in E.A en dice mischien wel nooit?!

Volgende: Mobiele jeuk 03-'14 Mobiele jeuk
Volgende: Waarom zijn mensen toch zo lyrisch over Apple? 03-'12 Waarom zijn mensen toch zo lyrisch over Apple?

Reacties


Door Tweakers user sfranken, zondag 23 februari 2014 01:07

*ahum*:
naadje (nam je voor lief),
zweefden (door Arica Harbor),
danste (door de White Pass)

precisie (van een symfonie zouden componeren).
bijten (in dit 4e deel),
hechte (ploeg Battlefield spelers)

Misschien toch wat minder uurtjes BF spelen en wat beter je Nederlandse huiswerk maken? Sorry als ik hard ben maar het aantal spel- en taalfouten is gewoon tenenkrommend slecht :\

Door Tweakers user Centropy, zondag 23 februari 2014 01:22

Misschien toch wat minder uurtjes BF spelen en wat beter je Nederlandse huiswerk maken? Sorry als ik hard ben maar het aantal spel- en taalfouten is gewoon tenenkrommend slecht :\
zo viel me best mee dan zo uit de losse hand vanaf tablet zonder SC, toch bedankt dat je het voor me nakeek, hoop dat je de inhoud zoals ik die bedoelde wel kon waarderen.
Groet Centropy

Door Tweakers user sfranken, zondag 23 februari 2014 02:13

Inhoud was goed te doen hoor ;-)

Door Tweakers user hyptonize, zondag 23 februari 2014 09:54

ah, BC2 Vietnam. Dat waren mooie tijden. Vooral met de Soundsettings op standje 'War Tapes' was het een waar genot. Ik ben ook nog steeds een dedicated BF-speler, en ik ben speel sindskort weer wat vaker BF4, afgewisseld met BF3. Gewoon op de PC, zoals het hoort met een shooter. Het is allemaal erg vet, en ik speel het met veel plezier, maar toch merk ik aan alles dat het het net niet is. Het is allemaal niet af. En dat is zo jammer, want Battlefield heeft zoveel potentie om zoveel groter te zijn dan het nu is. Niet alleen qua community, maar ook qua gameplay.

Daarom speel ik nu tussendoor wel eens een potje Call of Duty 2. Vroeger meer dan 600 uur ingestopt, en het is nog steeds ongelofelijk gaaf. Potje Deathmatch Rifle Only in Toujane, zo spannend krijg je het niet in Battlefield of Call of Duty: Moderne Crapware. Ik hoop stiekem nog op een remake van Call of Duty 2 zonder rare fratsen, maar dat zal wel bij een jongensdroom blijven, denk ik.

[Reactie gewijzigd op zondag 23 februari 2014 09:56]


Door Tweakers user MicGlou, zondag 23 februari 2014 09:59

sfranken schreef op zondag 23 februari 2014 @ 01:07:
*ahum*:
naadje (nam je voor lief),
zweefden (door Arica Harbor),
danste (door de White Pass)

precisie (van een symfonie zouden componeren).
bijten (in dit 4e deel),
hechte (ploeg Battlefield spelers)

Misschien toch wat minder uurtjes BF spelen en wat beter je Nederlandse huiswerk maken? Sorry als ik hard ben maar het aantal spel- en taalfouten is gewoon tenenkrommend slecht :\
En jij hebt niet veel beter te doen dan iemand afzeiken en verder totaal niet inhoudelijk reageren? Ik vind mensen die taal slecht met taal om gaan ook erg vervelend, maar misschien heb ik nog wel een grotere hekel aan mensen die een zogenaamde superioriteit willen aantonen door het taalgebruik van een ander te corrigeren maar zelf ook geen ijzersterke grip op de taal hebben. Je spelling is in orde, maar zullen we het even over jouw grammatica hebben?

"Sorry als ik hard ben maar het aantal spel- en taalfouten is gewoon tenenkrommend slecht"

Het aantal is hoog, of het taalgebruik is slecht, wat jij er van maakt is heel creatief maar absoluut niet correct Nederlands. Oftewel 'het aantal spel- en taalfouten is gewoon tenenkrommend hoog'. Of je zegt: 'je spel- en taalgebruik is gewoon tenenkrommend slecht'.

Dus denk de volgende keer even goed na voordat je iemand aanvalt op zijn of haar taalgebruik, want er valt ook op jouw Nederlands duidelijk nog wat aan te merken.

En in dit geval helemaal, want ipv een simpel afzeikend stukje te schrijven heeft Centropy juist nog een leuke poging gedaan om het op een creatieve en eigenzinnige manier te vertellen. En dan is de eerste reactie zo'n heerlijke correctie trol als jij... dat motiveert zeg. Applaus voor de sportieve reactie van Centropy!

Ontopic: leuk stukje Centropy, het zijn uiteraard niet mijn woorden maar ik kan je gevoel wel onderschrijven. Het lijkt erop dat BF dezelfde kant opgaat als CoD een aantal jaren terug; alleen maar focus op DLC e.d., weinig aandacht voor bugs en cheaters. Beter worden gaat ook niet gebeuren ben ik bang, het is een soort ziekte waar iedere shooter op een gegeven moment aan ten onder gaat. meer dan andere genres daar last van hebben. Titanfall komt er aan en ik heb een vermoeden dat die game de kroon gaat stelen.

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 23 februari 2014 15:30

Micglou, ik moet eerlijk zijn, spelfouten vallen mij persoonlijk niet snel op, maar in deze post kon men er gewoon niet naastkijken. Indien de persoon een beperking heeft mbt letterkunde kan ik zoiets vergeven, indien die beperking er niet is dan heeft sfranken wel gelijk.

De laatste BF die ik echt heb grijsgespeeld is BF2 (+2k uren), ook zowat het laatste game uit mijn gaming tijdperk. Toen al was ik eigenlijk ontevreden met EA/Dice, met BF2 zijn ze er nooit in geslaagd een volledig evenwichtige ervaring af te leveren en er bleven bugs in het spel zitten. Het team waarmee we eerst SoFII en later BF2 onveilig hebben gemaakt is ook volledig uit elkaar gevallen. Sommige hebben het nog geprobeerd met L4D, maar ook daar zijn ze niet ver geraakt. Laatste wat ik vernam was dat ze samen met een andere clan verdergingen.

Door Tweakers user diondokter, zondag 23 februari 2014 16:34

Wat een mooie beeldspraak toch...

Door Tweakers user Jeroenimoes, zondag 23 februari 2014 21:14

Ik heb door de jaren heen mer steeds verschillende groepen mensen gegamed. Online begon met een Half-Life / Counter-Strike (de beta's en versie 1.1 t/m 1.6) clan uit voornamelijk de USA en Canada (ook genoeg europeanen).

BF1942 deed zijn intrede, rond de tijd van meer indrukwekkende games die ik online kapot heb gespeeld; de eerste Call of Duty, Medal of Honor, etc.

BF2 was daar en ook die grijs gespeeld. Eerste zeer zure, nare ervaring met EA gehad omdat mijn account opeens corrupt was en ik daar niet meer mee ingame kon inloggen. Weg progressie. Heb het nog geprobeerd met een nieuw account, maar onder persoonlijke omstandigheden (studie in Belgie met crappy verbinding) heb ik online games zo'n beetje moeten opgeven.

Mede hierdoor het pareltje BFBC2 gemist op de PS3 :( Al heb ik er toch de SP gespeeld en een paar uurtjes doorgebracht in de MP met BF3 vrienden

BF3 was mijn eerste shooter die op een console (PS3) ook grijs heb gespeeld, net geen 1000 uur. Ondanks dat er in het begin was bugs zaten en zo af en toe een crash, met DLC die niet geschikt waren voor consoles heb ik hier heel veel plezier van gehad. Komt ook heel erg door de leuke club Tweakerts waarmee ik veel heb gespeeld (nu nog onderling bekend als de GNL (GoT No Lifers ;) crew...

BF4 op de PS3: de beta was een ramp, en ookd e game zelf is nog altijd echt onspeelbaar en ongenietbaar op de PS3. Ik heb gelukkig inmiddels een PS4, en ook daar zitten nog ontiechlijk veel bugs. Vet irritant, maar ik hoop dat DICE dit snel oplost. Bij BF3 hebben ze dat ook aanvaardbaar gedaan. Desalniettemin speel ik het met veel plezier. Ben het met een aantal zaken niet eens, wellicht dat DICE hier nog in gaat balanceren.

Moraal: groepjes gamevrienden komen en gaan, maar doorgaans kom je vanzelf weer een nieuwe kliek tegen. Voeg eens nieuwe Tweakers toe, zo kom je nog eens ergens :P

Door Tweakers user cyntax, zondag 23 februari 2014 23:32

Ik ben er ook mee eens dat de laatste goede BF, Bad Company 2 was. BF3 kreeg mij niet echt in haar greep en daardoor heb ik BF4 niet eens geprobeerd. Daarvoor was ik altijd een Battlefield fan ik heb dan ook elke Battlefield spel in mijn bezit (inclusief alle DLCs) sinds 1942.

Door Tweakers user ToFast, maandag 24 februari 2014 05:48

Ik heb toch een behoorlijk aantal uur in BF3 zitten (ps3) en het kan mij meer bekoren dan bf2 (bc) en eerdere kornuiten.

Bf4 zitten aardig wat bugs in maar ga ik zeker halen zodra hier een ps4 komt, de open beta vond ik prima en had weinig last van de bugs. Hopenlijk maken ze het waar en richten ze zich echt op de bugs, maar ook hiervoor geld, zolang de game niet vastloopt en het geluid niet meer wegvalt vind ik het eigenlijk wel prima, daar waar ik me ontiegelijk begon te storen aan de call of duty bugs (vele delen vanaf mw2) en de franchise haarzelf.

Het is jammer dat het nog niet perfect is, maar toch is het een heerlijke game en franchise.


Door Tweakers user electricretard, maandag 24 februari 2014 09:15

Battlefield 4 is inderdaad veel te vroeg gekomen. De oorzaak hiervan kan ik je in twee letters zeggen: E.A.

Door Tweakers user NoUseWhatsoever, maandag 24 februari 2014 09:17

Ik heb als Battlefield groentje BFBC2 gespeeld als eerste introductie in the franchise. Ik was toen nog niet zo onder de indruk aangezien mijn voorkeur toen nog bij het wat kleiner opgezetter en, mijns inziens, meer fast-paced COD (Black Ops) lag. Na meerdere falende opvolgers van COD en het enthousiasme van mijn broer over BF3, heb ik de PS4 besteld met het oog op BF4 als system seller.

Ik ben nu dankbaar dat mijn PS4 nog niet binnen is en ik de tijd heb gehad zowel first hand bij mijn broer, als via allerlei reviews en rants een indruk te krijgen van de status van BF4 en de nalatigheid van EA en Dice in het opleveren van een compleet product. Ik zal nu dus niet kiezen voor BF4 als mijn eerste spel op mijn nieuwe console, maar wellicht dat hij nog in de kast komt als er in de komende maanden de beloofde verbeteringen worden doorgevoerd.

Door Tweakers user FBratwurst, maandag 24 februari 2014 11:29

sfranken schreef op zondag 23 februari 2014 @ 01:07:
*ahum*:
naadje (nam je voor lief),
zweefden (door Arica Harbor),
danste (door de White Pass)

precisie (van een symfonie zouden componeren).
bijten (in dit 4e deel),
hechte (ploeg Battlefield spelers)

Misschien toch wat minder uurtjes BF spelen en wat beter je Nederlandse huiswerk maken? Sorry als ik hard ben maar het aantal spel- en taalfouten is gewoon tenenkrommend slecht :\
Na wij zweefden komt dan ook dansten :)

BF1 en 2 waren echt goed. BF3 heb ik overgeslagen, maar BF4 vind ik nu toch ook wel een hele vette game. Op mijn pc heeft hij het van begin af aan gewoon goed gedaan, tot de laatste update van 13 februari. :( Moet nu wel snel gemaakt worden.

Door Tweakers user FBratwurst, maandag 24 februari 2014 11:36

MicGlou schreef op zondag 23 februari 2014 @ 09:59:
[...]


En jij hebt niet veel beter te doen dan iemand afzeiken en verder totaal niet inhoudelijk reageren? Ik vind mensen die taal slecht met taal om gaan ook erg vervelend, maar misschien heb ik nog wel een grotere hekel aan mensen die een zogenaamde superioriteit willen aantonen door het taalgebruik van een ander te corrigeren maar zelf ook geen ijzersterke grip op de taal hebben. Je spelling is in orde, maar zullen we het even over jouw grammatica hebben?

"Sorry als ik hard ben maar het aantal spel- en taalfouten is gewoon tenenkrommend slecht"

Het aantal is hoog, of het taalgebruik is slecht, wat jij er van maakt is heel creatief maar absoluut niet correct Nederlands. Oftewel 'het aantal spel- en taalfouten is gewoon tenenkrommend hoog'. Of je zegt: 'je spel- en taalgebruik is gewoon tenenkrommend slecht'.

Dus denk de volgende keer even goed na voordat je iemand aanvalt op zijn of haar taalgebruik, want er valt ook op jouw Nederlands duidelijk nog wat aan te merken.
Vreemd dat je zelf meedoet aan waar je je aan ergert. Ik vind het niet zo erg als iemand corrigeert. Als ik een blog lees dan vind ik het wel zo prettig als ik niet steeds onderbroken word door spelfouten.

Door Tweakers user Centropy, maandag 24 februari 2014 12:32

Jongens en dames, het is wel goed zo! On Topic aub.

Door Tweakers user Elite25, maandag 24 februari 2014 12:50

Ik vond BFBC2 verre van de beste versie. Was wel leuk destijds.. maar leed al behoorlijk aan consolitis.

Door Tweakers user LOTG, maandag 24 februari 2014 13:00

Na lange tijd afgelopen weekend BF4 weer eens aangezwengeld. Ik had EA al geld gegeven voor Premium dus damned als ik er geen gebruik van maak. De F2000 geunlocked, die miste ik al vanaf het begin en Metro Domination gedaan. Er waren wel wat verbeteringen merkbaar maar het is nog steeds een explosive orgie. Shootouts op knel punten worden gewoon granaat orgies en ander explosief spul.

Denk dat zeker 70% van mijn deaths door explosives kwam.

Wel merkbaar beter om mensen te raken en hoewel ik nog steeds wat vreemde one hit deaths had was dit ook minder. Wel nog steeds die irritante syncs waardoor je geraakt kunt worden achter muren.

Als ze nou ook nog Seine en de betere BF3 domination maps toe voegen is het misschien nog de moeite om het te blijven spelen.

Door Tweakers user interlude, maandag 24 februari 2014 13:06

sfranken schreef op zondag 23 februari 2014 @ 01:07:
*ahum*:
naadje (nam je voor lief),
zweefden (door Arica Harbor),
danste (door de White Pass)

precisie (van een symfonie zouden componeren).
bijten (in dit 4e deel),
hechte (ploeg Battlefield spelers)

Misschien toch wat minder uurtjes BF spelen en wat beter je Nederlandse huiswerk maken? Sorry als ik hard ben maar het aantal spel- en taalfouten is gewoon tenenkrommend slecht :\
het gaat toch om de inhoudtdtdt koeket, Misschien moet jij minder uur spenderen met je NL leraar

Door Tweakers user interlude, maandag 24 februari 2014 13:06

interlude schreef op maandag 24 februari 2014 @ 13:06:
[...]


het gaat toch om de inhoudtdtdt koeket, Misschien moet jij minder uren spenderen met je NL leraar

Door Tweakers user Elite25, maandag 24 februari 2014 13:08

Ja, maar Metro was ook nooit echt BF.. Het heeft niet eens voertuigen. Precies, datgene wat BF BF maakt.

Als je het dan toch wil spelen, maar je hebt moeite met explosieven. Er zijn genoeg no explosive servers.

Door Tweakers user coffeejunkee, maandag 24 februari 2014 15:44

https://www.origin.com/nl...standard-edition-ANW.html

Probleem opgelost voor minder dan 2,50 (normaal is ie 10 euro). En ja, er zijn nog servers.

Door Tweakers user WoutervOorschot, maandag 24 februari 2014 17:02

Op de pc zijn er nog steeds zeer veel BC2 en BC2 Vietnam servers online :) Ik heb gisteren nog maar bc2 vietnam gekocht...

Door Tweakers user Amanoo, maandag 24 februari 2014 20:11

Ik vind zelf eigenlijk dat Battlefield 4 het eerste deel sinds tijden is waar het gevoel weer een beetje terug komt. Vanaf 2142 (zelf ook een mindere vergeleken met voorgaande delen, maar in ieder geval nog zeker de moeite waard) ging het rap bergafwaarts, maar Battlefield 4 is toch weer een beter deel.

Door Tweakers user MorgothG, maandag 24 februari 2014 20:40

Allemaal leuk en bla bla, maar een gezellige community draagt ook bij aan een leuke spel beleving. Waarom klagen jullie niet over het gebrek aan LAN support. Wij speeldenop de laatste LAN veel gekraakte MW3. Jammer dat er tegenwoordig weinig geschikte games zijn, og dat de groep enthousiastelingen niet serieus genomen wordt.

Door Tweakers user Centropy, woensdag 26 februari 2014 13:18

Als lan zou werken, dan zou je nog steeds de bugs hebben en de slechte uitvoering van de gameplay waar ik hier over schrijf. Ik snap je frustratie. Ik ben zo gefrustreerd dat ik vandaag zelfs Cod ghost binnen heb. Dan maar geen tanks en large maps... Dan maar geef BF

En fijn voor de pc gamers, maar ik zit met mijn console, heb geen zin meer om op kantoor spelletjes te spelen. En fijn voor Amanoo dat jij wel een blije gamer bent qua bf4, ik dus seriously niet!

Door Tweakers user smurf_nl, maandag 3 maart 2014 13:56

Ik speel de fps sinds de MOH serie in 1999. Eerst in een amerikaanse/canadese clan met clanbase en later in een NL clan.
Vervolgens naar COD overgestapt, wel gespeeld maar niet met enthousiasme en daarna naar BF waarbij BF2 toch wel even wennen was naast COD.

Mijn mening is dat ieder spel zijn eigen charme had, MOH met de M1 garand, COD2 met de KAR98, man daar zijn hele avonden en meer dan halve nachten aan op gegaan.

Met het wijzigen/verbeteren/verslechteren van de speltypes en game modus die in ieder spel net weer anders waren wordt er door de game industrie aan de spelers een iets opgedrongen waar je soms niet op zit te wachten of waar je jezelf in kwijt kunt spelen.

Door al deze veranderingen hang ik soms ook terug naar COD2 of MOHAA en speel dit nog enkel. Echter wanneer ik dat dan toch nu vergelijk met een BF3 of BF4, dan halen de oude games niet meer het niveau van toen. Niet dezelfde community er meer achter (people move on...) graphics en gameplay zien er eigenlijk niet meer uit (behalve de muziek in BF vietnam blijft inderdaad onovertreffelijk) en schakel dan toch snel weer over naar BF3 of BF4.
Waarom ? Je kiest de maps en gametypes uit die je het beste liggen en daar heb je het meeste plezier van, community's waar je mee speelt zijn volop aanwezig,

Ja daarmee veranderd je speltype en voorkeur met het spel. Misschien dat sommige mensen daar wat meer moeite mee hebben en is iedere wijziging een reden om er op af te geven dat het anders is en niet perse beter.
Er is altijd een hoop commentaar te geven op iets wat te vergelijken is met wat anders van gelijke strekking, maar het is anders.

Zolang ik er nog plezier aan heb blijf ik het spelen tot er iets nieuws komt en het kan proberen.Ja soms koop je de beruchte kat in de zak,(De COD4 MW is echt de laatste uit die serie waar ik goede herinneringen aan heb alle daarna zijn bij mij in de zak met die kat verdwenen.) maar laten we wel wezen, voor een beetje FPS game betaal je tussen de 25§ en 100§. Wanneer ik kijk hoeveel uur spelplezier ik daar aan heb kom ik toch tot de conclusie dat het goedkoop vermaak is wanneer je de uurprijs uitrekent. Zeker wanneer je dit gaat vergelijken met de middelmatige bioscoop releases de laatste jaren waarin in al te vaak een film heb bezocht die de 10§ voor anderhalf uur zeker niet waard waren.

Dus long story short: nee, "the feeling is not gone" maar voor mij is BF4 niet beter of slechter dan vorige.( zeker niet omdat er toch weer BF3 maps inzitten die nu net even beter in elkaar zitten)

Reageren is niet meer mogelijk