Mobiele jeuk

Door Centropy op zondag 2 maart 2014 21:16 - Reacties (17)
Categorie: -, Views: 7.372

Mobiele jeuk???? Ja zo kan je het noemen, ik kan niet lang met een mobiel doen, noem het een Tik, noem het een Flaw, noem het Madness en noem het vooral geld over de balk smijten!
Dus het jeukt, het is zover of het was zover, hier mijn relaas:


Goed, uuuuuuh 7 maanden met een mobiel is voor mij lang. Ik vond dat ik weer is toe was aan wat anders. En nu privacy allemaal zo in het nieuws is wordt je toch beïnvloed net als reclame dat bij je doet.

Nou om een heel lang verhaal kort te maken ging ik dus op zoek naar is een ander platform dan het jaren lange Android wat ik gebruik qua telefoon.
In gestapt bij de HTC Magic die naar mijn weten Android 1.6 draaide. Eigenlijk 1 van de eerste Android telefoons wat de Big Promise zou moeten zijn naast Apple. En dat was het ook toen, apps waren onschuldig en gebruikte alleen wat nodig was. Dat privacy zoveel opbracht p.p. kwam pas later aan het licht en vormde de androïde wereld dan ook wat hij nu is.

Goed even kort, ik heb de echte hoop op echte privacy eigenlijk wel verloren hoor. De diensten van de big boys ook wel de almachtige cloud zijn bij mij ook vergroeid in mijn dagelijks leven. Natuurlijk denk ik wel is na over alles weer is old skool in eigen beheer te nemen, maar ja de lusten wegen nog niet op tegen de lasten van de grote jongens hun diensten.
Maar goed een nieuwe mobiel, een ander platform, de kanshebbers: Windows Phone & Blackberry

De keuze? Blackberry
Waarom, de kleinste van de 2 “Underdogs” en ik had ooit het filmpje op Tweakers met veel bewondering bekeken “toen” nog van het te lanceren BB10 OS.

Toestel keuze: Z10
Waarom, de prijs! Rond de 250 euro -21% btw en dan ook nog 100 euro cashback, zorgt ervoor dat dit toestel voor een kleine 100 euro de mijne is. Dat is zeker niet gek dacht ik zo. Als het dan niets is ach, dan was het een niet al te duur uitstapje naar BB10.

Natuurlijk had ik mijn bedenkingen, alle reviews van voor de laatste update waren niet helemaal aantrekkelijk. Maar een beetje positief met wat lef erin gaan is voor mij niet het probleem, dus bestellen maar.

Nu ik hem heb? Wat ik er van vindt?
Ja eigenlijk best wel goed! Natuurlijk is het even wennen maar de leer/switch curve is klein moet ik zeggen. En met de Playstore erop “Snap” is het eigenlijk best comfortabel te noemen. Surfen, Appen, Bankieren ja het werkt allemaal. Dropbox, Windfinder en Hue, het draait en werkt allemaal. Ik moet mijn weg in het “finetunen” nog vinden en de juiste tweaks waarschijnlijk afkijken bij gevorderden gebruikers.

Is kijken hoe lang ik het volhoud met deze mobiel?!

Battlefield 4 - the feeling is gone

Door Centropy op zondag 23 februari 2014 00:08 - Reacties (27)
Categorie: -, Views: 8.276

Alles hier beschreven gaat over online multiplayer.

Battlefield 2 daar begon mijn addiction van de franchise, dikke videokaart in de pc, een goeie sound en joystick om door de kubra-dam te vliegen op zijn kop. Ja heerlijk nooit een slecht gevoel over gehad.

Veel later kreeg ik een playstation 3, nooit verwacht dat ik een console gamer zou kunnen worden, maar het ging me goed af. Het was 2008, bad company 1 was eigelijk net aan mij gepasseerd en ik ging voor Battlefield 1943, helemaal kapot gespeeld tot aan de level cap 50. Toen kwam bfbc2 ofwel volluit,... Battlefield Bad Company 2, van de closed beta tot het einde ala vietnam etc.

In dit stadium had ik een hechte ploeg met maten die ook heel veel speelden, vanaf dit moment was mijn Ps3 geen playstation meer maar een deticated battlestation. 100en uren, bfbc2 voelde als een maatpak, het zat als gegegoten, en het fout gestikte naadje nam je voor lief. We zweefden door Arica Harbor, danste door de White Pass, en dronken wijn onder de waterval van Laguna Presa.

Toen kwam de aankondiging van BF3, dat moest toch wel wat worden, een opvolger van de Mona Lisa der online oorlogsvoering. Toch ondanks dat Battlefield 3 in mijn ogen niet zo groots was als haar voorgangers in mijn beleving kon ik redelijk wennen, en langzaam begonnen ook deze schoenen lekkerder te zitten en fijn te lopen. Ja de heren van E.A wisten ook hier mijn centjes te veroveren en braaf kocht ik een seasonpass ofwel alles qua dlc. Toch waren er vele barstjes in het aardewerk, en lieten de naden van mijn huispak bf3 vaak los. En als dat gebeurde sloot ik mijn ogen en droomde ik van Bfbc2. Helaas waren de servers op de ps3 verlaten als je een danspartner zocht.

Veelste snel kwam de aankondiging van Battlefileld 4, Bf3 was nog verre van perfect en zou eigelijk nog meer malen naar de garage moeten voor een grote beurt. Maar goed, als ze dan dat 4e deel weer als een maatpak zouden naaien en met de precisie van een symphonie zouden componeren ....ja dan...

Als laatste eer mocht mijn Battlestation 3 haar tanden stuk bijten in dit 4e deel, vooraf bekend zou dit ook voor de Next-gen console komen. Van de open Beta was ik allerminst gecharmeerd, ronduit slecht en totaal nog niet in de buurt van af. En toch dacht ik: op mijn next-gen Battlestation 4 komt alles goed.

100en euros verder staat mijn Battlestation 4 te staan, keer op keer probeer ik de maat te vinden, mee te lopen in de pas van deel 4. Mijn ooit zo hechte ploeg Battlefield spelers is verwaterd, ruis op de lijn, barsten in het ijs. Nog voor dat de verf er goed op zit bladdert het er in ijl tempo af.

Ik denk niet dat het ooit nog goed komt met deze 4e symphonie, ik zou bijna COD gaan spelen.
Toch blijf ik een religeus man en blijf ik geloven dat het mischien met een BFBC3 mischien toch nog goed kan komen... Maar ja de tijd zal het leren, ik met mijn hoop in E.A en dice mischien wel nooit?!

Waarom zijn mensen toch zo lyrisch over Apple?

Door Centropy op zondag 4 maart 2012 21:58 - Reacties (24)
Categorie: -, Views: 13.239

Menig pc-gebruiker vraagt zich dit vaak af, en dan met name dus de mensen die niet primair gebruik maken van een Apple product.

Laat ik vooraf stellen dat ik geen “Fanboy” ben van wel OS dan ook, alle soorten en maten hebben zijn voor en nadelen, maar Apple weet zich laatste jaren natuurlijk bijzonder in de kijker te zetten en de cult status die het had weer tot leven gewekt te hebben. Daarom ook mijn eigen visie op wat Apple, Apple maakt.

Laten we hetgeen meteen maar inkorten en ons richten op OS X en equivalenten, waarom? Wat is er zo bijzonder aan, waarom wil iedereen het zo graag, of denken ze het te willen hebben. Je kan denken dat het bijzonder mooi afgewerkte apparatuur is, of dat de hele marketing misschien wel als een soort geloof wordt gebracht? Dit kan allemaal wel zijn, maar wat daar van waar is laat ik aan jezelf over. Nee laat ik is wat dingen noemen waarom ik denk dat iedereen zo lovend is over Mac OS, en waarom eenmaal “besmet” men ook graag anderen wil besmetten.

Het is in mijn ogen allemaal niet zo moeilijk te verklaren. De kracht van dit OS is niet alleen het OS zelf, maar de hele koerst die Apple in al zijn producten al jaren vaart en waarschijnlijk ook zal blijven varen, en meteen ook het grootste struikelpunt voor velen niet Apple gebruikers: “Apple World” of wel:“Apple Jail”. Door eigenlijk alles wat op Mac OS word uitgebracht streng word gecontroleerd of gebonden is aan allerlei regels van Apple creëer je een gereguleerde gesloten wereld.

Even een vergelijking, als je in Nederland alle verkeer zou verbieden zijn er ook geen auto ongelukken meer. En zo komt het dat de Apple computer niet kampt met een rits aan heel veel kuren die zijn tegenhangers of collega's zoals Windows of Linux wel kampen.

De gemiddelde gebruiker zal het dan ook helemaal niet als onprettig ervaren dat er niet miljoenen programma's,“tweaks”, drivers etc. te verkrijgen zijn voor hun computer. Nee de vraag naar software en equivalenten buiten om wat met het OS word meegeleverd is niet zo groot.
Dit zien we ook vaak bij Windows gebruikers, alleen vallen die niet op boven het maaiveld.

En zo betalen dus mensen blijkbaar graag meer voor (bijna) altijd werkende spullen met alle consequenties qua vrijheid en verkrijgbare software.

De overige punten die Apple misschien wel zo populair en geliefd maken kan ik vrij kort over zijn.
“Nog” bijna geen virus of mallware voor het platform. En door veel opties weg te laten in het OS maakt het meteen ook simpeler en dus makkelijker voor de gemiddelde gebruikers. Verder heeft Apple zijn eigen manier van hoe dingen bedient moeten worden en welk knopje waar moet komen.
Tot nu toe lijkt deze keuze van Apple ze geen windeieren te leggen.

Gelukkig is de productkeuze voor iedereen vrij, en laten we dat ook zo houden. Mijn ervaring leert als men op de eerste tekenen van infectie positief ingaat tegenover de geïnfecteerde, je vaak een eindeloze discussie voorkomt waar je toch nooit uit gaat komen. Dit lijkt misschien of ik dan toch stiekem een vooroordeel heb, maar dat is niet zo. Mijn mening is wel is dat de gemiddelde Apple gebruiker vaak wel zijn mening wil doordrukken op mensen die geen Apple gebruiken.


Ik zou blij zijn met jullie reacties, ben wel benieuwd